Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2009. Férfi II. osztály.

2009.01.09

   Kettős győzelemmel kezdett a második csapat idén a tavaszi forduló első hétvégéjén. A fiúk az előző idényben a pályán tulajdonképpen kiharcolták a bennmaradást az első osztályban és csak az első csapat a Szuperligából való kiesése miatt adminisztratív okokból kerültek a másodosztályba. Ennek megfelelően az első napon aránylag könnyebb győzelmet arattak a váci csapat ellen, vasárnap pedig nagy csatában, sok döntő játszmás mérkőzésen nyertek a régi rivális BSE ellen. A jól játszó Szemeti testvérek mellett meg kell említeni Joós Pétert, aki közel kétéves nyeretlenségi sorozat után kapott mégis bizalmat a vezetőségtől ( irigyei szerint csak azért, hogy meglegyenek hatan...) és ő most fénykorát idéző módon két dupla győzelemmel hálálta meg ezt a bizalmat, és Bajcsev Andrást, aki régen látott formában játszva vasárnap nagy küzdelemben, vesztett helyzetből felállva győzött.

Május 9. : Építők Tenisz Klub - Liget TE Vác 6/3

Május 10. : Építők Tenisz Klub - BSE 6/3

   A képen: Szemeti Gábor, Bajcsev András, Berecz Ádám, Szemeti Attila, Németh Péter, Kaliszky András, Joós Péter és Dundler József.

Kép

Kép

Május 16. : Építők TK - Pestszentlőrinci Kaszinó TK   4/5

Május 17. : Balassagyarmati TE - Építők TK   2/7

Május 23. : Építők TK - MAFC   4/5

Közös kép az Építők és a MAFC játékosairól:

Kép

   A jó kezdés után azonban a csapat meglepetésre nem várt vereséget szenvedett a MAFC-tól ( itt több rossz egyéni teljesítmény némi balszerencsével is párosult, az utolsó párost például meccslabdákról vesztettük el ) és ezzel sikerült izgalmassá tenni az utolsó két mérkőzést. A fiúk azonban megrázták magukat és először Fehér Marcival megerősödve egy bravúrgyőzelmet arattak az előzetesen a csoport egyik favoritjának tartott Gyöngyös otthonában, majd az utolsó játéknapon hasonlóan szoros találkozón otthon nyertek a Kiskunfélegyháza ellen. Az első két pályán két játszmában győzött az ellenfél, de a harmadikon az elnyűhetetlen, újra ideális versenysúlyában tündöklő Kaliszky András és a negyediken az erre az idényre lehiggadt, a korábbi évekkel ellentétben mára már megfontoltan teniszező Bajcsev András ( döntő szett 2/5-ről fordítva ) kiegyenlítették a hátrányt. Sajnos az ötös pályán Berecz Ádám egy már félig megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből, a hatoson azonban Joós Peti most hírnevéhez méltó győzelmet aratott. 3 : 3 után nagy stratégánk, az egyesek alatt pihenő Szemeti Gábor rögtön az első párost vállalta, ahol testvérével , Attilával nyertek, a végső győzelmet pedig a Bajcsev, Joós páros biztosította be a harmadik pályán. Ezzel a győzelemmel az Építők az első helyről várhatja az őszi folytatást.

Május 24. : Gyöngy Tenisz és Sí Klub - Építők TK   4/5

Május 30. : Építők TK - Kiskunfélegyháza VTK   5/4

   Bajcsev András:

Kép

   Kaliszky András:

Kép